Oamk: Konetekniikan Pitching 2021

Tule tarjoamaan kehitysprojekti pian valmistuville koneinsinööriopiskelijoille Konetekniikan Pitching -tapahtumaamme!

Kehitysprojektit toteutetaan lukuvuonna 2021 - 2022

Tyypillisiä toteutustapoja ovat projektiopinnot ja opinnäytetyöt. Kokeneet opettajamme ja laboratoriohenkilökuntamme tukevat opiskelijoita projekteissa ja varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Opiskelijaryhmät valitsevat aiheensa mieltymyksensä mukaan, joten kiinnostavimmista aiheista käydään kova kisa. Siksi projektiaiheeseen ja sen esittämiseen kannattaa panostaa. Kehitysprojekti voidaan toteuttaa opinnäytetyönä, pienryhmän projektityönä tai projektiharjoitteluna.

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö on tyypillisesti neljännen vuoden opiskelijan henkilökohtainen työ, mutta olemme toteuttaneet opinnäytetöinä myös kohteita, joissa useamman opiskelijan voimin on tehty suurempi kokonaisuus, esim. valmistussolun tai kokoonpanolinjan suunnittelu ja toteutus. Opinnäytetyön tapauksessa projektin aikataulu on sovittavissa tapauskohtaisesti.

Pienryhmän projektityö

Pienryhmän projektityö (4 kolmannen vuoden opiskelijaa) on osa laajaa tuotekehityksen opintojaksoa.  Tähän suunnittelupainotteiseen projektityöhön sisältyy usein ideointia ja ratkaisujen hakua, mekaniikkasuunnittelua, laite- ja komponenttivalintaa, ohjauksen suunnittelua sekä laitteen prototyypin rakentamista ja sen toiminnan todentamista. Olemme tehneet onnistuneita kehitysprojekteja myös useiden robottisovellusten yhteydessä. Pienryhmän projektityö kestää koko lukuvuoden (syyskuu 2021 – huhtikuu 2022).

Projektiharjoittelu

Projektiharjoittelussa yritys saa kehitysprojektin tekijät (1-2 kolmannen vuoden opiskelijaa) töihin yritykseen kevätlukukaudella 2022 n. 4 kuukauden ajaksi. Opiskelijat suorittavat kehitystehtävän tekemällä yrityksessä normaalia työaikaa tammikuun alusta huhtikuun loppuun. Tällä tavoin saadaan tuotantoon liittyviä tehtäviä tehtyä oikeaan tavoitteeseen yrityksen tiiviissä ohjauksessa. Projektiharjoittelu toteutuu auto- ja työkonetekniikan sekä tuotantotekniikan opiskelijoiden opinnoissa.

Projektiaiheena voi olla tuotantotekniikassa esim. layout-suunnittelu, varaston toiminnan ja logistiikan kehittäminen, 5S-järjestelmän kehittäminen tai tuotannonohjauksen kehittäminen. Auto- ja työkonetekniikassa puolestaan esim. huoltosuunnitelmien laatiminen, prototyyppien rakentaminen, ajoneuvoihin liittyvät suunnittelutehtävät, korjaamon layoutin suunnittelu tai erilaiset testauslaitteistoihin liittyvät suunnittelutehtävät ovat sopivia projektiaiheita.

Minkälaista koneinsinöörin osaamista yrityksenne tarvitsee?

Oulun ammattikorkeakoulun konetekniikan tutkinto-ohjelma kouluttaa elinkeinoelämän tarpeisiin vastaavia koneinsinöörejä, jotka suuntautuvat opinnoissaan

  • auto- ja työkonetekniikkaan
  • koneautomaatioon tai
  • tuotantotekniikkaan.

Liitteestä löydät tarkemmat kuvaukset, vinkkejä hyvistä projektiaiheista ja yhteystiedot.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Ilmoittaudu Pitching-tapahtumaan nettisivujen kautta 31.8.2021 mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen saatte vielä lisätietoa tapahtumaan osallistumisesta. Voitte osallistua Pitchingiin myös etäyhteyden kautta.

Early Bird -etu!

Ilmoita osallistumisesi tapahtumaan viimeistään to 24.6. ja saat maksuttoman somemainoksen kesälle ja syksylle Oamkin konetekniikan sosiaalisen median kanaviin (Instagram ja Facebook).

Tapahtuma alkaa

Tapahtuma päättyy

Järjestäjä

Oulun ammattikorkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulun logo.
Ma Ti Ke To Pe La Su
26
 
27
 
28
 
29
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31