Energiatehokkaan rakentamisen Act Now -projektin loppuseminaari ja workshop

Tervetuloa kuuntelemaan Act Now -hankkeen tuloksia ja osallistumaan keskusteluun energiatehokkaan rakentamisen edistämiseksi.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä Teamsin kautta. Työpaja alkaa läsnäolijoiden kanssa yhteisellä kahvilla klo 8.30.

9.00 – 9.20 Tervetuloa

  • Sievi pilottina, kokemukset projektista: Jarkko Kivioja, Sievin kunta
  • Projektin ”tiekartta”: Anne-Riikka Rautio, Centria

9.20 – 10.30 Energiatehokkuusinvestoinnit hankkeessa ja tulevaisuus

  • Julkinen/yksityinen yhteistyö, Sievin Case/EMS: Mikko Himanka, Centria
  • Kommenttipuheenvuoro: Ari Huhtala, Schneider Electric
  • Mitä trendejä ja ideoita on tulevaisuudessa?: Simo Mäenpää, Centria
  • Keskustelua ja näkemyksiä osallistujilta

10.30 – 11.00 Energiatehokkuustyöryhmän perustaminen ja energiantehokkuuden toimintasuunnitelman hahmottelu Act Now -hankkeen silmin

  • Prosessi energiatehokkuuden kehittämiseen, mitä osia tarvitaan ja miten prosessia hallitaan?: Anne-Riikka Rautio, Centria
  • Keskustelua ja näkemyksiä osallistujilta

11.00 – 12.30 Pohjois-Pohjanmaan ilmastotyö ja tiekartta

Järjestäjät pidättävät oikeuden mahdollisiin muutoksiin, tilaisuus on osallistujille maksuton.

Tilaisuuteen osallistuminen

Ilmoittautumiset 2.11. mennessä hankkeen projektipäällikölle sähköpostilla osoitteeseen timo.kiema [at] ysk.fi. Teams -linkki lähetetään lähempänä tilaisuutta sähköpostilla ja paikan päälle tulijoille tarkempi ohjeistus Covid -19 tilanteen suhteen.

Työpajan järjestää Act Now! -hanke, jonka partnereita Suomessa ovat Ylivieskan seutukuntayhdistys ja Centria ammattikorkeakoulu. Projekti pyrkii kasvattamaan osaamista niin alueellisen energiapolitiikan, aluesuunnittelun ja -kehityksen kuin kiinteistönhoidonkin alalla kunnissa.

Act Now lyhyesti

Rakennusten energiatehokkuudessa paikallisilla julkisilla toimijoilla on keskeinen rooli, koska he vastaavat investoinneista energiatehokkuuteen omissa kiinteistöissään. Kansalaisia lähellä olevina toimijoina he näyttävät esimerkkiä ja aktivoivat alan liiketoimintaa omilla investoinneillaan.  Hankkeeseen osallistuu kuntia/kuntaomisteisia kehitys- ja julkisia tutkimus- ja kehitysorganisaatioita Itämeren Interreg -alueelta Puolasta, Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta (Centria ammattikorkeakoulu Ylivieskan yksikkö ja Ylivieskan seutukuntayhdistys), Latviasta ja liitännäisparterina Venäjältä.

Act Now -projektin keskeinen tavoite on näyttää, kuinka paikalliset kestävän energiankäytön toimintasuunnitelmat (SEAP) voidaan muuttaa todellisiksi energiansäästöiksi rakennuksissa. Projektissa esitellään ICT-pohjaisia energiankulutuksen seuranta- ja hallintatyökaluja. Tarkempi ymmärrys rakennusten energian kulutuksesta auttaa tunnistamaan helpoimmat parannuskohteet ja suunnittelemaan tarvittavat investoinnit. Henkilöstöä koulutetaan energianhallinnassa, investointisuunnittelussa ja kommunikoinnissa sijoittajien ja rakennusten käyttäjien kanssa.

Tapahtuma alkaa

Tapahtuma päättyy

Tapahtumapaikka

Sievin kunnantalo, valtuustosali tai verkkotilaisuus

Tapahtumapaikan osoite

Haikolantie 16, Sievi

Järjestäjä

Act Now -hanke

Yhteyshenkilön nimi

Timo Kiema

Yhteyshenkilön sähköposti

timo.kiema@ysk.fi
Vasara puutasolla.