Tukea yrityksille korona-rahoituksen hakemiseen

Mietityttääkö tietotulva etkä ole varma, mistä ja miten rahoitusta pitäisi hakea? Saitko hylkäävän päätöksen, vaikka yritystoimintasi on kärsinyt koronakriisistä?

Pyydä tukea hakemuksen suunnitteluun

Rahoituksia ei myönnetä automaattisesti vaan ne ovat harkinnanvaraisia. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoittajalla on oikeus hyväksyä tai hylätä hakemus. Ensimmäiseksi tulee huomioida, että rahoitusta haetaan sellaisiin toimenpiteisiin, johon rahoitus on tarkoitettu. Lisäksi hakemuksen täytyy olla oikein täytetty, perusteltu ja toimitettu oikealle taholle määrätyllä tavalla.

Rahoituksen myöntämisen kannalta hakemuksen sisältö on ratkaisevassa asemassa. Raahen seudun kehityksen asiantuntijoilta saat apua hakemuksen sisällön rakentamiseen ja suunnitelman tekemiseen. Autamme sinua myös siinä, että kaikki tarvittavat tiedot tulee toimitettua kerralla oikeaan paikkaan, jolloin säästät aikaa ja vaivaa sekä saat varmemmin hakemuksesi läpi.

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme tai lähetä viesti sähköisen lomakkeen kautta. Sinun ei tarvitse tietää, mitä tukea olet hakemassa vaan riittää, kun kerrot yrityksestäsi ja tilanteestasi:

  • Jussi Kemilä: 040 830 3018, jussi.kemila [at] raahe.fi
  • Riitta Palosaari: 040 830 3198, riitta.palosaari [at] raahe.fi

Yrityksen koolla on väliä

Yrityksesi koko määrää sen, miltä taholta voit saada tukea. Et voi saada valtion tukirahoitusta koronakriisiin kuin yhdestä lähteestä (valtion kunnan kautta ohjaama tuki, ELY-keskus TAI Business Finland). Tukirahoitus ei estä muuta tukea, kuten helpotuksia verojen maksujärjestelyihin, laajennettua työttömyysetuutta sekä kuntien ja muiden toimijoiden itse päättämiä tukia.

Maaseudun yrityksille ja maatalouden alkutuotantoon sekä kalatalouteen väliaikaista koronakriisitukea myöntävät ELY-keskukset 18.5. alkaen.

Ohjeistukset koskevat ainoastaan poikkeustilannerahoitusta ja muut yritystuet ovat normaalisti haettavissa.

YLEINEN KUSTANNUSTUKI KORVAA BUSINESS FINLANDIN JA ELY-KESKUKSEN TUET! 8.6. KLO 16.15 MENNESSÄ SAAPUNEET HAKEMUKSET KÄSITELLÄÄN.

TEM:in kaavio poikkeustilarahoitusta myöntävistä tahoista, sisältö kerrottu tekstissä.
Kriisirahoitusta myöntävät tahot. Raahen kaupunki ja Siikajoen kunta myöntävät lisäksi lainamuotoista rahoitusta yksinyrittäjille ja enintään 2 henkilöä työllistäville mikroyrityksille. Kuva: TEM (muokattu, lisätty punainen pallo).

Kaikille yrityksille: pankit, Finnvera ja vakuutusyhtiöt

Ota yhteyttä omaan palveluntarjoajaasi pankkien ja vakuutusyhtiöiden kohdalla. Pankit myöntävät muun muassa pidennettyjä lyhennysvapaita ja Finnveran takaamaa lainaa. Omasta sopimuksesta riippuen vakuutusyhtiön kautta voi olla mahdollisuus saada korvauksia henkilö- tai keskeytysvakuutuksien kautta.

Yksinyrittäjät

Valtio ohjaa yksinyrittäjille tukea kuntien kautta. Yrittäjää kohti tukisumma on kiinteä 2000€ ja avustus maksetaan liiketoiminnan kulujen kattamiseksi koronakriisin yli pääsemiseksi. Tuki on haettavissa kaikissa Raahen seudun kunnissa 14.4.2020 alkaen.

Raahen kaupunki ja Siikajoen kunta tarjoavat lisäksi yksinyrittäjille nopeaa lainamuotoista rahoitusta yhtiöidensä kautta pahimman kauden yli pääsemiseksi. Lainan määrä on enintään 6000€ yritystä kohti.

Mikroyritykset

Valtio ohjaa 1-5 henkilöä työllistäville mikroyrityksille tukea ELY-keskuksen kautta. Avustusta voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen (max. 10 000€) JA kehittämistoimenpiteisiin (max. 100 000€). Avustuksen määrä on 80 % hyväksyttävistä kustannuksista. Yritys voi saada avustuksesta 70 % ennakkona.

Raahen kaupunki ja Siikajoen kunta tarjoavat lisäksi mikroyrityksille, jotka työllistävät enintään 2 henkilöä yrittäjän itsensä lisäksi, nopeaa lainamuotoista rahoitusta yhtiöidensä kautta pahimman kauden yli pääsemiseksi. Lainan määrä on enintään 6000€ yritystä kohti.

Pk-ja midcap-yritykset

Valtio ohjaa 6-250 henkilöä työllistäville pk-yrityksille ja enintään 300 miljoonan euron liikevaihdon midcap-yrityksille tukea Business Finlandin kautta. Avustusta voi hakea esiselvitykseen (max. 10 000€) JA kehittämiseen (max. 100 000€). Avustuksen määrä on 80 % hyväksyttävistä kustannuksista. Yritys voi saada avustuksesta 70 % ennakkona.

Suuryritykset

Valtio ei ole ohjannut erityistä tukirahoitusta suuryrityksille Finnveran takausmahdollisuuden lisäksi.

Raahen seudun kehitys auttaa yrityksiä koronakriisissä.

Uutishuone

07.08.2020
Hakuaika päättyy 31.8.2020 isossa osassa koronatuista. Tuet on tarkoitettu kaikille niihin oikeutetuille ja ne kannattaa käyttää hyödyksi. KoronaINFO Palvelumme sinulle Voit huoletta jättää...
07.08.2020
Jääkö yrityksen kehittäminen arkisen työn jalkoihin? Tarjoamme veloituksetta alueen yrityksille palveluja jatkuvasti muuttuvan toimintaympäristön hallintaan. Yrityksen toimintaan kohdistuu...
30.07.2020
Kaipaako henkilöstönne täysin uutta osaamista tai täydennyskoulutusta esimerkiksi asiakaspalveluun tai monikulttuurisuuteen liittyen? Vastaa kyselyyn ja vaikuta koulutustarjontaan. Koulutuksia...
30.07.2020
Business Finland ylläpitää Finnish Suppliers -hakupalvelua, johon rekisteröityminen on vientiyrityksille ilmaista. Haetko kasvua kansainvälisiltä markkinoilta? Hakupalvelussa mukana oleminen tuo...
29.07.2020
Valtiokonttorista haettava kustannustuki on yrityksen tilillä muutamassa päivässä nopean käsittelyn ansiosta. Kustannustuki on haettavissa 31.8.2020 saakka Koronaepidemiasta eniten kärsineiden...
28.07.2020
Tule mukaan Business-taitoja kädentaitajille -koulutukseen! Koulutus antaa sinulle avaimet liiketoimintasi kehittämiseen. Koulutus loka-toukokuussa 2020-2021 Koulutuksen pääteemoja ovat: viestintä ja...
23.07.2020
Pattijoen keskustaan Raahessa on avautunut kesäkuussa uusi majoitustila Easy Housing Raahe. Aiemmin tilat toimivat ruokakauppana, mutta Siwan sulkiessa ovensa muutama vuosi sitten oli tiloille...
10.07.2020
Väliaikaisia muutoksia työmarkkinajoustoihin on jatkettu vuoden 2020 loppuun asti. Muutoksilla tuetaan uuden yritystoiminnan käynnistämistä, yrittäjien toimeentuloa sekä työnantajien ja...