REBOOT Raahe

Osallistu ideakilpailuun ja voita 5000 euroa! Tehtävänäsi on ratkaista, kuinka valmistuvat opiskelijat saadaan töihin Raahen seutukunnan alueella entistä paremmin.

Liitutaululla Reboot Raahe teksti, jota osoittaa sormi.

REBOOT Raahe idea contest, instructions in English

Miksi ideakilpailu?

Raahen seudulla tarvitaan työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa, joten alueen uusista tekijöistä on syytä pitää kiinni. Nuorten työllistymiseen kotiseudulle tarvitaan uusia ratkaisuja, jotta vasta valmistuneet pääsevät hiomaan ammattitaitonsa huippuunsa ja yritykset puolestaan saavat kaipaamiaan osaajia.

Mitä sinä tekisit täysin uudella tavalla, jotta entistä useampi nuori päätyisi paikallisen työnantajan palkkalistoille?

Osallistumisohjeet kilpailuun

Kenelle kilpailu on tarkoitettu?

  • Osallistua voi yksilönä, organisaationa tai tiiminä (tiimin kokoa ei ole rajattu).
  • Osallistujalla on oltava jokin side tai kytkös Raahen seutukuntaan. Linkki voi syntyä myös kisan aikana, esimerkiksi verkostoitumalla seudun oppilaiden, oppilaitosten, yritysten tai muiden alueen toimijoiden kanssa.

Millainen idea voi olla?

  • Idean on oltava toteutuskelpoinen ilman huomattavia taloudellisia resursseja ja seudun ulkopuolisia tahoja.
  • Idea voi kytkeytyä opintojaksoon ja se voi olla opinnollistettavissa (= sidottavissa osaksi opiskelijan tutkintoa).
  • Ideoiden määrää per osallistuja ei ole rajoitettu, eli henkilö tai tiimi voi lähettää useita ehdotuksia yksin tai yhdessä.
  • Ideoissa huomioidaan innovatiivisuus ja sovellettavuus paikallisiin tarpeisiin.

Miten voi osallistua?

  • Idean esittelymuoto on vapaa, esimerkiksi video, teksti, kuva, sovellus tai äänite, kunhan sen voi lähettää arvioitavaksi sähköpostin liitteenä tai linkkinä. Idea ratkaisee!
  • Idean esittely voi olla suomeksi tai englanniksi.
  • Idean esittely lähetetään osoitteeseen yrityspalvelut [at] raahe.fi 31.5. klo 16 mennessä.

Ideakilpailun voittaja

Ideakilpailun pääpalkinto on 5000 euroa. Lisäksi paras Raahen seudun 2. asteen opiskelijalta, opiskelijaryhmältä tai henkilökunnalta tullut idea palkitaan 500 euron erikoismaininnalla.

Tuomaristo varaa mahdollisuuden ideoiden kuulemistilaisuuteen ja parhaille kilpailuehdotuksille järjestetään tarvittaessa Teams-presentaatio.

Tuomaristo voi päättää myös erikoispalkinnoista, tai jättää pääpalkinnon jakamatta.

Kilpailun voittaja julkistetaan keskiviikkona 23.6.2021.

Tuomaristo

Pasi Pitkänen, Raahen seudun kehitys (puheenjohtaja)
Tapani Piirala, Raahen Porvari- ja Kauppakoulu
Jari Riihijärvi, Raahen kauppakamariosasto
Jaana Ritola, Koulutuskeskus Brahe
Kirsi Ylisirniö, Raahen Yrittäjät

Lisätiedot kilpailuun osallistumisesta

Aira Meriruoko
puh. 040 135 7027
aira.meriruoko [at] raahe.fi
Raahen seudun kehitys

Huom! Lähettämällä ehdotuksensa kilpailuun lähettäjä antaa suostumuksensa ideakilpailun rekisteriin liittymisestä. Rekisteriin tallennetaan lähettäjän yhteystiedot, päivämäärä sekä tiedot idean esittelystä. Tietoja käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Yhteyshenkilö rekisteriin liittyen: Aira Meriruoko (yhteystiedot yllä). Henkilötietojen käsittely ja saavutettavuus.

Taustaa kilpailun takana

Raahen seutu on mukana yhteistyössä Sitran Osaamisen aika -projektissa, missä Sitra vauhdittaa ja tukee yhdeksän eri puolilla Suomea sijaitsevan alueen osaamisen uudistumista ja alueen toimijoiden kykyä muuttua yhdessä.

Ideakilpailu julkistettiin Raahen seudun osaamisen aika -foorumissa 31.3. Entistä vaikuttavampaa yhteistyötä on kutsuttu tekemään alueen yritysten, oppilaitosten, järjestöjen ja julkisten toimijoiden edustajia sekä päättäjiä.

Tutustu Sitran tiedotteeseen verkostoyhteistyöstä

Ideakilpailu on kokeilu, jonka toivotaan synnyttävän loistavien ehdotusten lisäksi runsaasti kiinnostusta, herättävän hedelmällistä keskustelua sekä innostavan laajasti eri toimijoita ja yksilöitä mukaan yhdessä tekemiseen.

Raahen seudun kehityksen, Koulutuskeskus Brahen, Raahen Porvari- ja Kauppakoulu, Yrittäjien ja Oulun kauppakamarin logot.